Brooks Champions 10k

Het was even stil hier maar dat wil niet zeggen dat ik stil gezeten heb. In de tussentijd gingen de trainingen door en zijn we gestart met de verbouwing van de huiskamer. De open haard heeft het veld moeten ruimen maar verzette zich wel hevig. Maar we hebben het gevecht gewonnen.

En gisteren de laatste "wedstrijd" voor de Nijmeegse Vierdaagse. De Brooks 10k over het parcours van de halve marathon van het EK. Door het centrum van Amsterdam. Echt een leuk parcours alleen de warmte en de vele kleine vervelende bruggetjes bij de grachten maakte het tot een zware 10 kilometer. Goed georganiseerd en de start ging in blokken van 2000 lopers per kwartier. En nog zijn er mensen die het nodig vinden om andere hardlopers zowat omver te duwen omdat ze een zeer snelle tijd willen neerzetten. Tip voor hen: neem wedstrijdlicentie! Doe niet mee aan dit soort drukke loopjes. Ik heb zelfs diverse lopers ruzie horen maken, te gek voor woorden.
Maar goed, leuke loop, heel warm en misschien toch te snel gestart. Resultaat: na 7 kilometer het Vondelpark in lopen en het gevoel hebben dat je hoofd uit elkaar spat. Tempo was er ook gauw uit en na de finish heb ik nog anderhalf uur nodig gehad om te stoppen met zweten.
Misschien tot volgend jaar Amsterdam?

Reactie schrijven

Commentaren: 0